top of page

ATELJÉ SPALJÉ

Ateljé Spaljé är en del av arbetsträningen på Reningborg Frölunda. På Ateljé Spaljé finns en härlig, ljus hantverksateljé och en vacker liten rekreationsträdgård. Här sker allt i en lugn och prestationsfri atmosfär med gott om utrymme för att långsamt hitta nya krafter och väcka glädje.

Trädgården utformades av Josefina Lundin och började anläggas 2015. Den av spaljéer inramade trädgården är utformad ddels som en klassisk köksträdgård med odlingar i kvarter och gångar in till ett centrumträd. I trädgården finns också prunkande blomsterrabatter, flera sittplatser och ett uterum som förlänger tiden då vi kan vistas ute i trädgården. 

 

Att få vistas, vila eller vara aktiv i en grön miljö gör gott för både ande, kropp och själ. I Ateljé spaljés trädgård och utemiljö och i den omgivande naturen följer vi trädgårdsåret och årstiderna. Aktiviteterna anpassas efter säsong men även efter individuella behov och resurser. Våra trädgårdsrelaterade aktiviteter kan kombineras med kreativa uppgifter i hantverksateljén och samtalsgruppen.

 

På Reningsborg Frölunda utgår arbetsträningen från konceptet ”Hela livet”, en pedagogik och ett arbetssätt från Origo Resurs. 

trädgården_juni_1
Utsnitt_Reningsborgs_trädgårdar
Köksträdgården_markarbete_september 2015
Plantering nepeta_2015
Allium och keramikblommor
Äppleskylt
skiss6
Planteringsdags_170612
bottom of page