Följ oss på Instagram: @tradgardsplanket
"Vi behöver på nytt lära oss trädgårdens mysterium: hur dess yttre form är samma som hjärtats, och hur själen är en omgärdad trädgård, vårt eget varaktiga paradis där vi kan få återhämta oss och få ny kraft."
Thomas Moore

"Jord under naglarna och frid i själen."
Marie-Louise Paludan

Trädgårdsfilosofi & trädgårdsterapi

Att få äga en trädgård är ett privilegium! I
trädgården skall vi få må bra, återhämta oss och uppleva naturen med alla våra sinnen. Genom praktiskt arbete eller att bara genom att få vara. Trädgården är vårt privata paradis där vi kan få arbeta i vårt anletes svett eller bara gå en sväng i efter arbetsdagen. Ett grönt rum vi kan få slå oss ner i eller blicka ut på inifrån  huset. En plats för avskildhet och  gemenskap. Trädgården finns där, året om för oss. Och vi finns där för trädgården, för växterna och för djuren. Ömsesidigheten är en förutsättning för en harmonisk trädgård.
Gröna rum har en terapeutisk funktion och verkan för oss människor. Forskning inom trädgårdsterapi visar att människor som har daglig tillgång till ett grönt rum mår bättre.
I naturens närhet kommer vi nära  skapelsen och oss själva. Naturen stimulerar våra sinnen och är en källa till kreativitet och välbefinnande.

Vårda växterna så vårdar växterna dig.

Bild vänster: Dammen i Alnarps terapiträdgård